fredag 31. juli 2009

Sommerferie på Helgeland


Været forandrer seg fort på Helgeland. Jeg har feriert på Austbø i Alstadhaug kommune i 30 år, men dette er første gangen med kajakk. Dette er på utsiden av Austbø.

Så roer sjøen seg og det blir lettere å se det fantastiske dyrelivet som er i området! I bakgrunnen De Syv Søstre.

Sjøen er full av fisk. Her har Bent fått rikelig med sild å garn.

Både fastboende øyboere og ferieturister vil ta del i denne fangsten. Bent har tenkt å benytte silda som agn på kveitefiske.




Vi skal ut mot havet utenfor Øksningan for å fiske etter uer. Vi reiser gjennom vakker natur og får opplevelser underveis som denne Nordlandsbåten.




På vei utover oppdager vi padlere. Dere kan se dem midt på bildet til høyre. I denne mektige naturen blir vi alle små! Men hvilken opplevelse! Disse to er på vei sørover og i det fjerne ser dere Søla som ligger utenfor Vega.




Så er vi ankommet fiskeplassen. Vi driver "Juksa-fiske" etter Uer på 180 meters dyp. I bakgrunnen ser dere den karakteristiske profilen til Lovunden med sitt berømte "fuglefjell" hvor bl.a. Lundefuglen klekker.






Ingen sak å få fisk når vi har med oss Hans. I bakgrunnen skimtes fjellkjeden De Syv Søstre.







Sløying av Uer. Uer har en giftpigg i ryggfinnene så denne jobben er ikke spesielt attraktiv! Da er det bedre å være fotograf og kunne legge inn "giftige" kommentarer til passende bilder!








Men dette året var det et mål for meg å prøve kajakken. I dette farvannet er det sterke strømmer, stor forskjell på flo og fjære og hurtig skifte av vær og vind.
Austbø har en liten gruppe på 3-4 padlere. Jeg fikk kommentarer på at padling i bølger ikke var så vanlig blant dem, men at det så moro ut. Og det var det, selv om det ikke var de heftigste bølgene jeg ga meg i kast med!









Og plutselig blir det stille!










I sør skimtes Vega i det fjerne....










...og Dønne-mannen i nord. Går det an å ha det bedre?












Postkort fra Terje S.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar