mandag 10. august 2009

Turtips - Nærøyfjorden





















Nærøyfjorden.

Mange i klubben er kjent med denne fjorden og dens fine padleforhold, men har du padlet der om høsten?

Nærøyfjorden ligger ikke så langt unna, drøyt 2 timer(fra Os) og du er i Gudvangen. Hvorfor padle der om høsten? For det første, høstfargene mye sterkere litt lenger inn i landet en ved kysten. Fargene alene er turen verdt, men tar du med at turisttrafikken er over og at du har fjorden helt for deg selv, ja da snakker vi tur(tidlig vår gir samme vinning ang. båter).

Nærøyfjorden er ikke spesielt lang. Du klarer fint å padle den ut/inn på 5-6 timer. det er ikke særlig lurt. Du går da glipp på alt fjorden har å by på. Lyset, fargene, fossene og den gamle postveien. Du bør ta deg tid til en tur på land, nærmere bestemt en god tur på land. Postveien, som går fra Styvi og innover mot Gudvangen(den går ikke helt inn) er fantastisk å gå. Den gir deg et en annen vinkel over fjorden og landskapet. Padler du fra Gudvangen og stopper ved Odnes har du postveien begge veier. Jeg holder en knapp på veien fra Odnes ut mot Styvi. Her er terrenget vilt og utrolig vakkert.

Turen fungerer fint som en helgetur, men kan fint fungere som en dagstur. Padle ut til Odnes, gå postveien og padle inn fjorden igjen. Har du rikelig med tid kan du padle ut fjorden og inn igjen Aurlandsfjorden.

Når på høsten? Oktober, helt klart. Brølende hjort, nattefrost.....

Sett av en tur hit, sjekk værmeldingen og reis.

Tore

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar